torsdag den 11. april 2013

Frækhed belønnes!

Ja, hvis man vil frem i verden må man åbne munden og sige hvad det er man vil.
Jeg er typen der snakker med de fleste jeg møder på min vej og når jeg tænker over det, lader jeg som oftest lige et par humoristiske ord falde, hvis jeg møder nogen, der ser ud til at trænge til det.

Men jeg er også typen, der bare spørg om jeg må få andres 'affald'!
I sidste uge, kom jeg ganske vist afsted på min gåtur, men jeg nåede ikke længere end ca. 150 meter. Så stod jeg ud for min lokale Netto, der har været under ombygning. 

På pladsen øjnede jeg et par paller og nogle lange stykker tømmer og fik straks idéer. Lige ud til vejen sad to mænd i en firmabil og spiste deres frokost og jeg bankede på ruden, fræk som jeg nu er. Det viste sig, at være to polakker, men den ene talte rimeligt tysk og jeg fik spurgt om træet skulle smides ud.
Ja-ja, svarede han, 'om jeg ville have det?', og om jeg ville. Den rare mand sprang ud af bilen og viste mig hen til en lukket container, hvor han viste mig endnu mere tømmer og begyndte at slæbe det ud til mig.

Resolut hentede jeg bilen og tømmeret blev hentet hjem af tre omgange og lagret i haven under en kraftig plast-pressening, som også var kasseret. Flere af stykkerne var over 4 meter lange, så det var lidt af en udfordring, men jeg havde jo ikke langt hjem!Jeg ville egentlig gerne have bevaret tømmerets længde, men som du kan se, passer 4 meter ikke helt sammen med en lille Fiat Punto. Jeg overvejede mange løsninger på, hvordan jeg kunne få transporteret det ud til min mor, for meningen er, at det skal bruges til blandt andet højbede, hvilket jeg så også har tænkt meget over, for hvor skaffer jeg jorden til at fylde i....! Hhmmm!

Nå men, idag blev det så savet op. Jeg havde målt bilen til, at jeg godt kunne fragte stykker på 2 meter. Jeg havde så regnet med, at jeg da bare kunne bruge rundsaven, men så let skulle det ikke være, så efter at have skruet diverse skruer ud, 


 

blev det savet i mindre stykker med min hobbysav.


 

De lange paller på billedet, fik jeg fire af, lucky me! De blev også demonteret og det hele blev pakket ind i bilen, tøjret godt, en nettopose bundet i det der stak bagud og så afsted gennem Odense, med angsten for at bilen lige pludselig skulle stejle af for tung last bagtil! 

Det skete heldigvis ikke og nu ligger det tørt og godt i garagen og venter på, at alle de andre forberedelser skal ske, inden det kan blive til det, det er tænkt til!

Se det er lykke for mig :o)34 kommentarer:

 1. Det er da et kup du har gjort der - Du må anskaffe dig en trailer, så bliver livet lettere

  SvarSlet
  Svar
  1. Men det kræver en jydekrog og det koster 10.000,- til min auto, så det...!

   Slet
 2. Tony det betinger, at der er jydekrog på bilen :)
  Lækkert for dig med alt det træ Vibeke, noget af en tur gennem Odense kan jeg nok regne ud :) Godt du var fræk, så du fik noget træ.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man får både smil og irriterede ansigter tilbage på sådan en tur, men jeg hygger mig uanfægtet!

   Slet
 3. Nå jydekrogen har du, synes jeg at kunne se. Er det i Bilka man kan låne en trailer gratis, en eller anden stor butik låner trailere ud gratis, ved jeg. Så ved du det til en anden gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej ingen krog, desværre!!!

   Slet
  2. Ja mange ting ville være nemmere med en trailer, men så er det jo godt at mit bagsæde kan slåes ned og give noget mere plads i bilen! Det blir også brugt flittigt om sommeren, til og fra genbrugspladsen med haveaffald!

   Slet
 4. Sikke en energi og handlekraft. Jeg venter spændt på, hvad du får frembragt af dine fund ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Energien kommer af sig selv, når jeg kan se resultater forude, dog uden helt at vide hvordan og hvad det blir ;o)
   Go' aften til dig!

   Slet
 5. Herligt med den slags kup, og helt uforståeligt at så meget tømmer blot skal smides ud. Dejligt du lige kom forbi og kunne åbne din mund... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg forstår simpelthen heller ikke at man bare smider så godt træ ud, det kunne sagtens have været brugt igen. Den lukkede container indeholdt alt lige fra gamle hylder og tømmer til gulvopfej og cementrester. Mærkeligt brug og smid væk samfund.

   Slet
 6. Der var du rigtig heldig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep! En gang imellem smiler lykken alligevel min vej :o)

   Slet
 7. Smiler sådan ja man kan jo ikke få mindre end man har. Her må man da bestemt sige du fik bilen fuld, noget jeg bestemt også kunne finde på :-)Glæder mig til at se det færdige resultat.M.H Else Fogt

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg smilede selv meget på vej frem og tilbage og det gjorde håndværkerne på pladsen såmænd også... ;o)

   Slet
 8. Det var frisk gjort, og endda meget fornuftigt !!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg så jo faktisk i reklamen fra jem&fix hvad jeg skulle have givet for det i kroner og ører, så friskhed belønner sig også ;o)

   Slet
 9. Dejligt kup. Hvis du har, eller kan låne trailer,så er der kompost på genbrug til gratis afhentning. Højbede er en god løsning, så er man jo fri for, også at luge gangarealet imellem bedene. God bygge fornøjelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Men desværre har jeg ikke jydekrog...

   Slet
 10. Jeg skal love for at du er energisk! Og effektiv :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan komme over mig ;o)

   Slet
 11. Godt nok noget af et stykke arbejde.
  Jeg må sige.. du er ikke ked af det... Det havde jeg ikke haft mod på, og slet, slet ikke uden trailer.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan ikke lade være, det er min indre krejler der kommer frem... ;o)

   Slet
 12. Hej Vibeke.Frisk gået.Ja! når man har modet er der meget der kan lade sig gøre.
  Nu venter vi spændt på at se hvad du får ud af dine gode fund.
  Rigtig god dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Modet... hmm, ja det kommer når man gør det igen og igen. Det er jo ligesom at lære at cykle, jo mere man øver sig, jo bedre blir man ;o)
   Ja jeg er også selv spændt på hvordan resultatet blir.
   Go' aften til dig!

   Slet
 13. Hej.
  Superfund :-) Det ville da have været en skam at det gik til spilde. Nu bliver det spændende at se dine højbede. Jord kan du sikkert også få et sted.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, ja jeg burde jo være i stand til at skaffe jord på samme måde ;o)
   Men det er nu sjældent at nogen lægger en bunke jord til fri afbenyttelse og så er der lige det der med den manglende jydekrog ;o)
   Ha' en go' aften!

   Slet
 14. En heldig kartoffel er du, tillykke :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep, Zep ;o)

   Go' aften til dig også!

   Slet
 15. Fiks fangst du fik fingrene i der. Tillykke med det. Det er også det bedste, - hvorfor betale for noget man kan få gratis? Dejligt med kreative mennesker der kan se muligheder i stedet for forhindringer. Flot klaret. Jeg vil også glæde mig til at se hvad du får ud af træet i løbet af sommeren. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er mange muligheder og de viser sig egentlig tit, derfor har jeg også mange gange overvejet om jeg mon ikke i virkeligheden burde have en håndværkerbil selv ;o)
   Go' aften til dig også!

   Slet
 16. Smil. Jeg kan lige se det for mig, Puntoen på vej gennem Odense og en smilende Overgartner ved rattet.
  Det er uroligt hvad man kan stoppe ind i sådan en Punto, når bare man får lagt sæderne ned. Det kender jeg alt til. Det er ikke grænser for hvad man kan have, især når det er gratis.
  Det var et rigtigt godt fund du lavede der. Og de paller er da ideele til højbede.
  Rigtig god weekend.
  Knus Linda

  SvarSlet
 17. Ja jeg var jo på plantemarked sidste år og må indrømme at selv forsædet var læsset, men jeg kom frem og solgte det meste :o)

  Også en rigtig god weekend til dig!

  SvarSlet
 18. Haha, ja det er godt at være lidt fræk af og til.
  På den måde scorede jeg jo de to store vinduer til 100,- (skal bruges til mistbænke) og jeg har MULIGVIS også scoret en bunke chaussee-sten gratis, skal bare lige have arrangeret noget transport, da jeg jo kun har mc. (Og den er ikke en gang køreklar endnu!)

  God søndag :)

  SvarSlet