onsdag den 11. april 2012

Omplantning og sild!

I dag synes jeg faktisk jeg har fået en del ud af dagen. Jeg startede med at plante pelargonier som havde stået i vand og slået rødder - der blev en del ud af det, så der er en del at sælge ud af til juni.

Min nevø ringede, 'Der er sild i havnen, skal vi ikke ned og fange nogle?' - og som en fiskelysten faster, så kan man jo selvfølgelig kun sige, 'jamen selføli skal vi da det!'
I løbet af 1,5 til 2 timer havde vi fanget 10 sild, og de ligger alle renset og nedkølet i mit køleskab til i morgen, hvor vi vil tilberede og spise dem hos farmor/min mor.

Af en eller anden grund, kan min bror ikke lide at spise de fisk vi selv fanger - jeg forstår det ikke.
Faktisk, sagde jeg til nevøen mens vi stod der og fiskede, 'Tænk sig hvis vi kunne leve af køkkenhaven og de fisk vi selv fanger, det ville godt nok være fedt!', hvortil nevøen svarede 'Ja for pokker, så skal vi ikke bruge så mange penge på mad, som vi gør på tøj.'

Nårh ja han er jo kun 18 år og i den alder betyder tøj jo en del, så han er tilgivet for sit synspunkt. Men samtidig tror jeg faktisk alligevel, at han forstod hvad jeg mente. Han er bare så ung endnu!
Jeg lover mig virkelig en masse af ham, for han forstår ideen med en køkkenhave og det at være selvforsynende. Om det er det nærrige i ham, eller forståelsen for det nære, ved jeg ikke helt endnu, men jeg kan jo kun håbe og påvirke. Han er sgu så sød, velopdragen og vedkommende. Hvor er jeg heldig!!!!

Nå men efter at have renset alle sildene, stod jeg med en del rogn, som jeg tænkte da nok kunne spises.
Efter konsultation med underboen, som er en habil lystfisker, stegte jeg dem på en pande med smør og citrontimian og lidt rosmarin og da de var færdige, blev de drysset med salt og peber og spist på et stykke ristet brød. Først lige syntes jeg at det lugtede lige lovligt meget af fisk, men det smagte fantastisk.

Udfordringen ligger i at skelne mellem hanner og hunner, men hos sild er det nemt, da hannens sædposer er helt lyse og ensfarvede, hvor det kan være svært at se forskel hos skrubber og rødspætter.

Jeg ved ikke hvor længe sildene bliver inde i havnen, men jeg har helt sikkert ikke fanget min sidste sild :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar