onsdag den 16. januar 2013

Aftenhimmel og Turner!

Da jeg den anden dag lavede et indlæg om en Aftenhimmel, synes jeg jo nok, at den dramatiske himmel, mindede mig om et maleri af William Turner, som jeg havde set på Tate Gallery i London.
Jeg måtte lige google hans værker (Har ganske vist en bog, men det er hurtigere at google!) og rigtigt nok dukkede dette billede op sammen med mange andre af samme kunstner.

Fishermen at sea af J.M.W. Turner, 1794.


Der er noget over denne dystre dramatiske stemning billederne giver til beskuerens øje. Jo mere man kigger, kan man næsten se det bevæge sig videre og fortælle en grum historie.

Jeg kendte ikke Turner, før jeg så hans malerier på Tate og har egentlig ikke fulgt ham ellers. Men da jeg googlede for at finde billedet, dukkede denne historie fra Politiken op.

'Et oliemaleri af den britiske 1800-tals kunstner J.M.W. Turner er blevet handlet for den nette sum af 217 mio. kr. på en auktion hos Christie's i London.
Turner malede 'Giudecca, La Donna della Salute and San Giorgio' i 1841. Det måler 61 x 91,5 cm og forestiller et venetiansk landskab.

Privat køber
Salget gør værket til det dyreste maleri, der har været under hammeren i Storbritannien, oplyser auktionshuset.
Værket var sat til salg af St. Francis af Assisi-fonden i New York, og køberen er en anonym privatsamler, der deltog i auktionen via telefonen, skriver BBC Online.
Ifølge Christie's ekspert på området, Nicholas Hall, er 'Giudecca, La Donna della Salute and San Giorgio' et fænomenalt mesterværk.'


'Giudecca, La Donna della Salute and San Giorgio' 1841.

Ganske vist en helt anden stemning end det oven for viste maleri. Turner blev kendt for hans, for den tid nye og ekspressionistiske stil, hvilket skinder godt igennem i dette maleri, synes jeg.

4 kommentarer:

 1. Jo stemningen minder lidt, det har du ret i.

  SvarSlet
 2. Hej Vibeke.Jeg er selv vild med Turner.Har set ham flere gange i London på Tate.
  Har selv læst lidt kunsthistorie.
  God aften Jette

  SvarSlet
 3. Blev helt draget samt lettere dyster til mode... Smukt og voldsomt på een gang.

  Dejlig aften fra
  Katinka

  SvarSlet
 4. Hei! Jeg får også av og til assosiasjoner til Turner når jeg ser på himmelen. Han har noen fantastiske hav- og himmelbilder. Bildet ditt av kveldshimmelen er nydelig. Ha det godt! Hilsen Anne

  SvarSlet