torsdag den 3. januar 2013

Helbredende urter!


Havefolkets Marianne fra ’Den helbredende have’ mindede mig, i går med sit indlæg TRYLLEDRIK TIL FORKØLEDE HAVEFOLK’, om en af mine gamle Bibler, nemlig bogen ’Mad - din mirakelmedicin’. Den har egentlig ligget på hylden de sidste par år. Man kommer jo næsten til, at kunne bøgerne udenad.  Men måske skulle jeg alligevel finde den frem igen og se om ikke den kunne inspirere mig til, at komme i gang med at spise ordentlig kost igen. Af en eller anden grund, har jeg det sidste halve år lidt af en slags madlede.Bogen kan bruges som opslagsværk, uanset om du vil finde helende urter/grøntsager til en bestemt lidelse, eller om du bare gerne vil vide, hvad en bestemt urt kan gøre godt for. Bogen forklarer hvordan urten virker på kroppen og lidelsen og hvilke indholdsstoffer i urten der er betydningsfulde.

Bogen giver blandt andet råd om antioxidanter. Antioxidanter findes i et væld af grøntsager, f.eks. i alle de røde og mørkegrønne grøntsager. Den røde farve dannes eller danner et stof der hedder Lycopen og når det optages i kroppen, omdannes det til antioxidant, hvilket skulle være kraftigt forebyggende mod kræft sygdomme.

For mig har bogen selvfølgelig ikke kunnet stå alene, så den er blevet fulgt op af bogen ’Vitaminer og mineraler’ samt diverse bøger om krydderurter, grøntsager, vilde planter og havedyrkning.Jeg er næsten på fornavn med bibliotekarerne på det lokale bibliotek og af og til er sofaen lettere ubekvem, når jeg må slås med bøgerne om pladsen, men jeg kan altså ikke eje alle bøgerne selv. Der er så rigeligt fyldt op i forvejen og en gang i mellem sker det, at jeg låner en bog jeg har på hylden allerede, men har overset den for alle de andre.  Eller også tænker jeg ’den lyder da spændende’ og den tanke har jeg så haft en gang før…

God læselyst!


’Mad – din mirakelmedicin’ af Jean Carper

Politikens bog om ’Vitaminer og mineraler’ af Jerk W. Langer

7 kommentarer:

 1. Jubiiiiii! Og af hjertet tak!

  SvarSlet
 2. Hej Vibeke
  Så fandt jeg da lige din hyggelige blog.Jeg blev nysgerrig efter at have læst dit indlæg hos Matias Emil.Nu jeg har har lige snuset rundt og nydt de fleste af dine indlæg.
  Jeg er ret ny her i det her Blogland, og jeg ved ikke hvordan man finder jer andre så min glæde er stor hvergang der dukker en ny op.

  Jeg ser frem til at følge dig.

  Mange hilsner fra Linda i Casa Asti.

  Ps.Jeg er også Socialpædagog..;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen hej og hjertelig velkommen i blogland og til min blog. Jeg må da lige gæste din blog om lidt. Ser frem til at følge dig også.
   Venligst Vibeke

   Slet
  2. Jeg glemte lige at sige, at du da endelig må spørge, hvis du behøver hjælp til din blog. Ellers kan du finde rigtig meget god hjælp lige her: http://bloghjlp.blogspot.dk

   Slet
 3. Hej Vibeke

  Jeg læste også lige din kommentar hos M.E. og tænkte jeg fluks måtte ind og kigge hos dig, - kan jo ikke have at nogen sidder og keder sig!! ;o) Du har dog været på min blogliste et stykke tid, men hvor meget jeg har kommenteret her, ved jeg faktisk ikke...

  Vedr. dit lille hjertesuk, tænker jeg at det allervigtigste er at vi hele tiden skriver med hjertet og selv syntes det er sjovt. Begynder vi først at tænke for meget over "hvad-vil-de-ha'" tror jeg nerven forsvinder. Så bare vær dig selv og fortsæt skriveriet :o)

  Da vi efterhånden er en ret stor flok havebloggere, kan det være svært både at få læst og ikke mindst kommenteret hos alle, hvor store ambitioner man end må ligge inde med. For mit eget vedkommende er det ikke kun indlæggene jeg bliver nysgerrig på, men også de kommentarer som bliver lagt hos andre bloggere - netop derfor er jeg her hos dig lige nu!!

  Iøvrigt tak for dit indlæg idag, efter al denne overspisning i december (utroligt jeg kan hoppe i den fælde år efter år) trænger jeg også til ro og vitaminer i mine spisevaner og jeg tror lige jeg skal tjekke disse to titler ud...

  Mist nu ikke blog-modet men fat pennen og vi høres ved!!

  Haveknus fra fru friis :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis og tak for opmuntring :o)
   Jeg vil naturligvis blive ved med at skrive om det jeg synes er interessant eller sjovt og jeg indrømmer også at jeg er inde i en periode, hvor der ikke helt kommer de store tanker til mig. Så på den måde kan jeg jo heller ikke komme med de helt vildt interessante indlæg.
   Mine ambitioner var nok også kammet lidt over, for jeg ville gerne skrive et indlæg hver dag, men altså... Jeg tager den lige lidt med ro og så skal jeg nok komme igang igen.
   Endnu engang tak for ordene og et knus til dig :o)
   Vibeke

   Slet