søndag den 6. januar 2013

Himmel og H...!

Atter en søndag morgen udenfor havelågen på arbejdspladsen. Først fik jeg kigget op og tænkte, at det så da faktisk fantastisk godt ud, med kontrasten mellem træets grene og den tunge morgenhimmel.


Efter at have beundret synet en stund, gled mine øjne langsomt ned og øjnede en grøn spire!Og her er det, at vi kan blive groft uenige, for jeg tænkte straks Himmel og Helvede, men jeg ved jo også, at andre ville glæde sig over at se denne lille 'salat' spire...

Personligt er jeg meget træt af Skvalderkål, efter i tre år, at have gravet og gravet i forsøg på at udrydde pesten, men et lille bitte stykke rod og en våd sommer som i 2012, kan spolere alle tiltag i den henseende.
Så i efteråret købte jeg noget kemi og sprøjtede hele molevitten - ikke round up - det virkede, så nu håber jeg, at jeg slipper for alt for meget 'salat' i haven til foråret...

11 kommentarer:

 1. Flot himmelbillede - knap så sjovt med skvalderkålen, den kan vi godt undvære.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er glad for at spiren ikke står i min have, endnu da...

   Slet
 2. Ja, den skvalderkål er invaderende, irriterende og ..... Mange grimme ord kan siges om den og uanset hvor meget man graver lykkes det sjældent. Håber kemi'en har taget den, så du ikke skal efter det igen.

  SvarSlet
 3. Svalderkål, er noget skidt i haven det er jeg helt enig i. Men jeg lover dig for der findes det der er værre, hvor ikke engang kemi kan klare den...vil du vide hvad det er..HØSTANEMONER, jeg har HØSTANEMONER alle steder. I hækken i bedene i græsset, bag udhuset..jeg graver og graver og graver og lige meget hjælper det. Rødderen ligger så dybt at man nærmest ikke kan komme derned.

  Skulle der være nogen herinde der kender en god måde at udrytte det på..så er jeg meget modtagelig.

  Jeg håber virkeligt du kommer af med din skvalderkål. Skulle du mangle en HØSTANEMONE, så må du gerne få en af mine....;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh jeg kan så godt lide høstanemoner, men her spreder de sig ikke så rabiat. De må ellers gerne blive mere tætte og fyldige, men det kommer jo nok. Det kan da godt være jeg vil kontakte dig for et par i foråret, hvis du ikke har gravet dem alle op og solgt dem... :o)

   Slet
 4. Ja, ja. De kan da være besværlige, men smager godt i salat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe! Ja jeg har før tænkt tanken, om ikke jeg mon bare kunne spise mig ud af det 'lille' problem. Meeen, der er nu alligevel grænser for, hvor meget salat jeg kan spise ;o)

   Slet
 5. Hej Vibeke.
  Hvis det du sprøjtede med i efteråret virkelig virker, vil jeg gerne vide hvad det var du brugte :-) Jeg har ret mange. Har ellers forsøgt at slutte fred med skvalderkålen. Men nogle steder kunne jeg godt tænke mig at undvære den. Prøver at overbevise mig selv om at det er fint grønt bunddække :-) Der er dog en tid på året hvor jeg næsten er glade for dem og det er når de smukke blomsterskærme viser sig, så bruger jeg dem i buketter og der er de virkelig fine. Det er lidt paradoksalt at hvis bare skvalderkålen har brogede blade kan den KØBES på planteskolen. Jeg har dog aldrig haft trang til at udvide bestanden med denne variant :-)
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 6. Hej Med dig.Jeg har meldt mig som fast læser hos dig.og flot dramatisk billed du viser.og skvalder kålen har vi næsten fået udryddet ved hårdt arbejde.
  God aften Jette(mit lille gods)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette og velkommen til :o)
   Ja det med hårdt arbejde, det tror jeg på, det er bare ikke nemt når naboen ikke gør noget ved sit udkrudt og frøene blæser den 'forkerte' vej... ;o)

   Slet